США очікують посилення інтенсивності російських атак на харківському напрямі

Масштабний наступ росіян на харківському напрямі не став несподіванкою для Сполучених Штатів, які співпрацювали із ЗСУ, щоби підготувати їх до відбиття атак. Водночас у США прогнозують посилення інтенсивності бойових дій у цьому регіоні.

Таку оцінку висловив у п’ятницю під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми очікували, що Росія розгорне наступ на Харків, і виглядає так, що він почався», - підкреслив представник адміністрації США.

Він наголосив, що американська сторона тісно співпрацювала з Україною, щоби допомогти ЗСУ підготуватися до цього.

«Ближчими тижнями Росія, ймовірно, збільшить інтенсивність обстрілів і введе додаткові війська у спробі створити неглибоку буферну зону вздовж українського кордону. Ми впевнені у Збройних Силах України і цілодобово працюємо над тим, щоби забезпечити їх технікою, зброєю, інструментами, необхідними для захисту від цих атак», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Президент заслухав доповідь Сирського щодо ситуації на Харківщині та Донеччині

Кірбі зазначив, що росіяни, швидше за все, намагатимуться просунутися на полі бою впродовж ближчих тижнів, «але ми не очікуємо серйозних проривів». У цьому контексті він підкреслив, що постачання нових пакетів допомоги США дозволить Україні протистояти атакам РФ упродовж 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю адміністрація Байдена оголосила про виділення нового пакета військової допомоги для України на суму до $400 мільйонів. Він включає, в тому числі, розширений перелік систем протиповітряної оборони, додаткові системи HIMARS, бронетехніку, протитанкові засоби, патрульні катери, а також інші озброєння.