Ця війна обов’язково перейде на територію Росії, як би того не хотів Путін - В’ятрович

Відео

Нинішня війна РФ проти України все одно прийде в Росію, незалежно від бажання кремлівського лідера Володимира Путіна, це є лише питанням часу.

Таку думку в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує» висловив історик, народний депутат України Володимир В’ятрович. 

Він зауважив, що в Москві 9 травня скасували традиційну ходу «Безсмертний полк», бо розуміють, що замість дідів на фото будуть їхні загиблі в Україні онуки.

«Хоче цього Путін, не хоче цього Путін – теперішня війна проти України все одно прийде в Росію, це питання часу. Після цієї війни в них відбудеться переоцінка, тріщинки вже пішли», – сказав історик.

За словами В’ятровича, кожна наступна війна витісняє попередню, і керівництво Кремля боїться, бо починає зростати прірва між реальністю, в якій є загиблі чи поранені в російських родинах, і тим, що про це не можна говорити. Людям вже не цікаво слухати про «дєди воєвалі», бо вже воюють їхні онуки.

Читайте також: У РФ хакери зламали телеканали: замість параду показували кадри, пов'язані з війною в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у Москві та інших містах Росії скасували проведення ходи «Безсмертного полку» 9 травня, захід пройде лише в онлайн-форматі.

У британській розвідці вважають, що російська влада вирішила скасувати проведення парадів, таких як хода «Безсмертний полк» 9 травня, в багатьох містах через їхню вразливість перед українськими безпілотниками.