В Єревані протестувальники перекривають вулиці - вимагають відставки Пашиняна

Тисячі людей зібралися у середу в центрі Єревана на мітинг з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Приводом стала делімітація кордону із Азербайджаном.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За даними місцевих телеграм-каналів, на мітинг прийшли близько 20 тисяч людей. В основному це прихильники руху «Тавуш в ім'я батьківщини» під керівництвом глави Тавушської єпархії Вірменської Апостольської церкви архієпископа Баграта Галстаняна.

Під час мітингу Галстанян заявив, що Пашинян має годину на те, щоб піти у відставку з посади прем'єр-міністра. Пашинян на вимоги про зустріч та відставку не відповів. Після цього архієпископ заявив, що добиватиметься відставки прем'єра шляхом імпічменту в парламенті.

У п’ятницю протести продовжилися. Громадяни перекрили низку вулиць столиці, зокрема, один із ключових проспектів – Азатутян. Також перекриваються під'їзди до міста. Повідомляється, що перекрито дороги з Араратської області.

Читайте також: Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів - Пашинян

Студенти деяких університетів, зокрема міжнародного факультету Єреванського державного університету, повідомили, що вони приєднуються до акції непокори.

Як повідомлялося, раніше МЗС Вірменії заявляло, що Єреван і Баку попередньо домовилися про делімітацію на окремій ділянці кордону, зокрема про територіальну приналежність чотирьох сіл між Тавушською областю та північно-західним Газахським районом Азербайджану. З початку 1990-х років ці села контролювалися Вірменією, а тепер – за результатами війни 2020 року між країнами – перейдуть Азербайджану.

Фото: Fotolur