Зеленський - про наступ РФ: Ми зупинимо їх ініціативу на сході після отримання нових партій зброї

Сили оборони зупинять наступальні дії російських окупантів після надходження в Україну нових партій озброєння, зокрема, із ухваленого США військового пакету.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з главою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Києві.

«Так, є поставки, але не ті обʼєми, які були проголосовані (Конгресом США - ред). Як тільки вони дійдуть, ми зупинимо їх ініціативу на сході держави», - сказав він.

Зеленський зазначив, що Росія, користуючись нестачею у України озброєння, збільшила свої війська на півночі і сході.

Проте, як додав Президент, за інформацією української сторони, у ворога «не так все добре, як вони вважали».

Висловлюючись стосовно військової допомоги США, за яку проголосував Конгрес, Зеленський зазначив, що мають пройти тижні і місяці, щоб обіцяне озброєння надійшло до України.

Разом з тим Зеленський наголосив, що українським Силам оборони допомагає триматися українська зброя, виробництво якої зросло. Зокрема, йдеться про збільшення виробництва вітчизняної артилерії, артилерійських снарядів і дронів, а також ПТРК «Стугна» і «Корсар», сказав він.

Зеленський також зазначив, що вже відбуваються ротації військових, проте замість «бригад, які виводяться, повинні заходити укомплектовані бригади».

Читайте також: На фронті за добу зросла кількість бойових зіткнень: у ЗСУ назвали причини

Як повідомлялося, 20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд на підтримку України.

Верхня палата Конгресу США 23 квітня ухвалила цей проєкт закону, аПрезидент США Джо Байден підписав закон 24 квітня.