МВС отримало від ОБСЄ автомобілі та обладнання на €1,9 мільйона

Фото, відео

Організація з безпеки і співробітництва в Європі передала підрозділам системи Міністерства внутрішніх справ обладнання та автомобілі, які використовуватимуться у Національній поліції та Державній прикордонній службі України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

“МВС отримало 20 позашляховиків та 5 автомобілів для транспортування службових собак. Окрім того, підрозділам передано обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, програмне забезпечення для кримінального аналізу, а також принтери, сервери та інше. Загальна вартість переданого обладнання складає 1,9 мільйона євро”, - ідеться у повідомленні.

Допомога передана у межах проєкту ОБСЄ в Україні, “Підтримка державних органів України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх його проявах”.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ України Катерині Павліченко, “війна завжди була і є тим фактором який посилює ризики щодо незаконного обігу зброї в країні. Утім, завдяки нашим партнерам ми маємо змогу діяти превентивно та забезпечувати наші підрозділи усім необхідним”.

Читайте також: Держава придбала понад 10 тисяч безпілотників на мільярд гривень через Prozorro Market

“Ми вже багато років працюємо із вашим відомством. І дуже добре, що ми можемо зробити свій внесок та допомогти вам у такі складні часи. Зокрема у питанні запобігання розповсюдження зброї і боєприпасів. Адже під час війни – це великий виклик. Своєю чергою, працюючи над збільшенням ваших спроможностей ми робимо усе, аби ця зброя не була використана у нелегальний спосіб проти України та країн ЄС”, – наголосив спеціальний представник головування – координатор проєктів ОБСЄ в Україні, посол Марцел Пешко.

Своєю чергою, Павліченко заявила, що завдяки плідній роботі підрозділів системи МВС жодна одиниця зброї не потрапила до країн Європейського Союзу.

“Безпека України – це безпека Європи. І наразі жодна одиниця зброї не потрапила за межі нашої країни. Зокрема й до країн Європейського Союзу. Утім, ми маємо не виключати такі ризики. Тому наразі МВС першочергову увагу спрямовує саме за обігом зброї та посилює підрозділи, які працюють у цьому напрямку”.

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від благодійників 80 систем зберігання енергії Tesla Powerwall 2.0.

Фото: МВС