Президент Румунії заявив, що готовий обговорити передачу Patriot Україні

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що він відкритий для обговорення питання про надання Україні системи протиповітряної оборони Patriot.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це Йоганніс заявив журналістам Вашингтоні після зустрічі з президентом США Джозефом Байденом.

"Протягом останніх кількох тижнів тривала дискусія про те, хто може надати системи Patriot для України… Президент Байден згадав про це під час нашої зустрічі, і я сказав, що відкритий до обговорення", - розповів румунський президент.

За його словами, він має обговорити це питання у Вищій раді національної оборони Румунії, "аби побачити, що ми можемо запропонувати і що можемо отримати натомість, адже не можна залишити Румунію без протиповітряної оборони".

Читайте також: США заохочують інші країни надати Україні системи Patriot - Остін

Агентство нагадує, що Румунія підписала угоду про придбання систем Patriot вартістю 4 млрд доларів у 2017 році, і отримала першу партію у 2020 році.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина пообіцяла надати Україні додаткову батарею Patriot, а Іспанія заявила, що передасть зенітні ракети до цих систем.

Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше сім систем ППО Patriot.

Фото: Twitter.com/KlausIohannis