З боку Придністров’я Україні наразі нічого не загрожує - ГУР

З території невизнаного Придністров’я наразі немає загрози Україні.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини”розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Укрінформ.

”Якщо подивитись об'єктивно на сили і засоби противника на території невизнаної республіки, то говорити про серйозні загрози не доводиться. Більше з цих провокацій інформаційних, військових та політичних, які ворог планував стосовно ПМР, не підтримані навіть всередині цього утворення і відповідно не реалізовані", - зазначив представник ГУР.

Юсов нагадав, що нещодавно “неслась інформаційна хвиля, що ось-ось ПМР має проситись до складу Росії. Тоді ГУР і офіційний Кишинів повідомили, що це не відповідає дійсності, що це провокації . Так і сталось”.

Читайте також: У Молдові не сумніваються в агресивних планах Росії: Ми можемо стати наступними

Водночас Юсов підкреслив, що посилення кордонів здійснюється на всіх напрямках, у тому числі на південному також.

Як повідомлялося, 28 лютого 2024 року у Тирасполі відбувся «з'їзд депутатів усіх рівнів». У ньому взяли участь депутати місцевого законодавчого органу та місцеві районні, міські та сільські депутати, депутати першого скликання місцевого законодавчого органу, представники місцевого виконавчого органу та лідер невизнаного Придністров’я Вадим Красносільський. Місцеві депутати невизнаного Придністров'я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту самопроголошеної республіки в умовах «посилення тиску Молдови».

Фото: Goran Stanzl/Pixsell/Imago images