Найманці з Непалу масово дезертирують із армії РФ - розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє про масове дезертирство найманців із Непалу з частин російської армії, що воюють в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУР.

За даними розвідки, «втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29328 ЗС РФ, спричинена величезними втратами у «м’ясних штурмах», жорстоким ставленням польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також - невиплатою обіцяних грошей».

Групи російських загарбників проводять активні пошуки втікачів у тимчасово захоплених українських населених пунктах, зокрема в Луганській області, де перебував особовий склад в/ч 29328, але, як правило, результатів цей процес не дає, зазначили в ГУР.

Ватажки російської мотострілецької військової частини у рапортах і доповідях вищому командуванню пояснюють дезертирство непальців начебто ймовірним «відбуттям до рідної країни через землетрус».

Читайте також: Серед російських загарбників зростає рівень дезертирства - розвідка

«Утім, потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки - справа не надто легка. До того ж, за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності», - підкреслили в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, Росія торік видала рекордну кількість віз громадянам Непалу для можливого вербування на фронт.

Фото ілюстративне: armyinform.com.ua