Плани Путіна щодо України провалилися - Блінкен

Російський лідер Володимир Путін зазнав невдачі у своїх амбіціях щодо загарбання України.

Як передає Укрінформ, про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на Всесвітньому економічному форумі в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія), повідомляє The Guardian.

Глава Держдепартаменту наголосив, що навколо підтримки Україні вдалося об'єднати стільки країн у всьому світі, не лише у Європі, «тому що країни визнають, що відбулась агресія не лише проти України, а й проти основоположних принципів міжнародної системи».

За його словами, цей виклик не має залишитись безкарним, бо «потенційні агресори скрізь звернуть на це увагу і в світі буде більше конфліктів».

«І, ефективно об'єднавши багато країн, ми допомогли неймовірно сміливим українцям відбити агресію, і тепер це постійні зусилля, постійна боротьба, але тих планів, які Володимир Путін мав щодо України із самого початку - стерти її з карти, щоб включити до складу Росії, - більше не існує. Вони провалилися», - заявив Блінкен.

Читайте також: Війна може досягти вирішального моменту до саміту НАТО

Він також сказав, що є план, який дозволить Україні з часом досягти успіху і стати «сильною країною - у військовому, економічному, демократичному відношенні».

Як повідомляв Укрінформ, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун наголосив, що неконтрольована агресія проти однієї нації загрожує суверенітету всіх, а мир і безпека у світі досягаються за допомогою військових засобів і колективних зусиль.