Україна отримає восени десять бронетранспортерів від Канади

Цієї осені Канада відправить до України 10 бронетранспортерів різного призначення.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у Міністерстві оборони Канади.

“Перші 10 з 50 колісних бойових броньованих машин, які Канада передасть Україні, будуть доставлені до Європи влітку. Тоді ж українці пройдуть на них навчання, після чого восени машини будуть переміщені до України”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що ці БТР виробляються на території Канади. Про виділення 50 таких транспортних засобів, в тому числі медично-евакуаційного призначення, було оголошено у вересні минулого року під час візиту до Канади Володимира Зеленського.

Окрім цього, у липні Україна отримає 10 канадських багатофункціональних надувних суден, передача яких була анонсована у січні. Водночас надійдуть запасні деталі до них. Усе це разом коштує близько 15 млн дол. США.

Читайте також: Канада виділить Україні понад $2,3 мільйона на виробництво бойових дронів

В оборонному відомстві також нагадали, що у канадській військовій академії безкоштовно проходять мовні курси 14 українських пілотів, які згодом опановуватимуть F-16.

“Канадська військова допомога Україні демонструє нашу відданість забезпеченню українців військовою підтримкою, необхідною їм для відбиття незаконної та невиправданої російської агресії”, - наголосили у Міноборони.

Читайте також: Українські депутати в Оттаві закликали Канаду збільшити військову допомогу

Як повідомлялося, після початку російського повномасштабного вторгнення, Канада надала Україні різноманітної військової допомоги на більш як 3 млрд дол. США.

Фото: ОП