Довгострокова допомога: Штати оголосили про виділення $6 мільярдів на програму для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про те, що Сполучені Штати беруть на себе зобов’язання за ініціативою сприяння безпеці України для виготовлення нових систем озброєнь на суму $6 млрд.

Про це він заявив за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України в п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я радий оголосити сьогодні про додаткове зобов’язання у розмірі $6 мільярдів у рамках нашої ініціативи зі сприяння безпеці України, що дозволить нам отримати нові можливості для України від американської промисловості»,- зауважив міністр оборони США.

Остін також підкреслив, що це є найбільшим пакетом допомоги у сфері безпеки, який надавали США. Він включатиме виготовлення вкрай необхідних ракет для систем ППО Patriot і NASAMS, систем протидії безпілотникам, значну кількість артилерійських снарядів та боєприпасів повітря-земля, а також підтримку технічного обслуговування. Міністр оборони США також наголосив, що оголошення про допомогу цього тижня «підкреслюють незмінну відданість Америки посиленню оборони України».

Читайте також: За час роботи «Рамштайну» Україна отримала $114 мільярдів допомоги

Остін також позитивно оцінив зусилля союзників і партнерів на цьому напрямку.

Він зазначив, що країни формату «Рамштайн» виділили понад $95 мільярдів оборонної допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю відбулося 21 засідання Контактної групи з питань оборони України у віртуальному форматі «Рамштайн», яке зібрало керівників оборонних відомств близько 50 країн.