Надзвичайних змін від призначення нового командування ЧФ РФ очікувати не варто - Плетенчук

Надзвичайних змін в оперативній обстановці від зміни командування Чорноморського флоту РФ очікувати не варто.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, відповідаючи на питання, чи бачить він якісь зміни у діяльності російського флоту в Чорному морі після того, як т.в.о. командувача ВМФ РФ був призначений Олександр Моїсеєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Треба розуміти, що все це – одна школа, і що очікувати якихось надзвичайних змін не варто. Так, вони трохи змінили тактику, посиливши саме повітряну компоненту, посиливши патрулювання прибережної смуги саме дронами, гелікоптерами та іншими одиницями повітряної техніки. Але ця тактика, у принципі, йому дісталася вже у спадок від його попередника», - зазначив Плетенчук.

За його словами, росіяни продовжують шукати виходи з тієї ситуації, яка для них склалася в Чорному морі, коли вони наразі вимушені фактично перебувати в обороні. «Тому сказати, що вона якось (ситуація – ред.) докорінно змінилася, так само поки що не можна», - поінформував Плетенчук.

Відповідаючи на питання щодо того, які кораблі є найнебезпечнішими і найдошкульнішими для України, речник зазначив, що найбільшою загрозою залишаються носії крилатих ракет і морські платформи, які здатні їх запускати.

«Серед них є і підводні човни, таких зараз налічується 3 одиниці, на жаль. І так, звісно, ці об’єкти складніше уражати. Проте не слід забувати, що будь-який підводний човен все одно базується у пункті базування у надводному положенні», - заявив він.

Читайте також: У ВМС підтвердили ураження корабля «Коммуна» в тимчасово окупованому Севастополі

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня ЗМІ поінформували, що головнокомандувача ВМФ РФ адмірала Миколу Євменова відправили у відставку.

ЗМІ заявили, що тимчасово замінити Євменова на посаді головкома ВМФ РФ має командувач Північного флоту Олександр Моїсеєв.