Росіянам навряд чи вдасться захопити Часів Яр до 9 травня - речник 26-ї артбригади

Росіянам навряд чи вдасться виконати вказівку свого командування захопити Часів Яр до 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив пресофіцер 26-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

«Вони можуть залишити на полі бою ще більше своїх 200-х, а також отримати більше 300-х, ще більше лишити свого військового металобрухту і посилити свої штурмові дії. Для цього вони можуть перемістити сюди ще більше підрозділів і на постійній основі поповнювати свої бойові втрати. Однак, я не вірю у те, що їм вдасться виконати цю вказівку (захопити Часів Яр до 9 травня – ред.), тому що починаючи з 2022 року ми вже неодноразово чули про якісь знакові дати і жодного разу не було так, щоб до цих знакових дат у них щось вийшло», - зазначив Калашніков.

Читайте також: Умєров відвідав військові частини на східному напрямку

Як повідомлялося, Сили оборони України протягом доби відбили 73 ворожі атаки на п'яти напрямках, більш ніж половину з них – на Бахмутському й Новопавлівському. Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 87 бойових зіткнень.

Раніше Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.