У Білорусі «вагнерівці» підготували ще одну групу бойовиків для диверсій в Україні - Центр нацспротиву

У Білорусі бійці з ПВК «Вагнер» завершили вишкіл бойовиків, головним завданням яких буде диверсійна робота на території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного супротиву.

«Восьмий вишкіл найманців для війни в Україні завершився у Білорусі. За інформацією білоруського підпілля тут пройшов бойове залагодження загін спецпризначення «Граніт». Навчання проводили все ті ж інструктори із ПВК «Вагнер», які знайшли собі притулок саме на території країни союзника Росії», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що головним завданням новостворених загонів буде диверсійна робота на території України.

«Вагнерівці» проводять заняття з інженерної та вогнепальної підготовки, тактичної медицини. Основним озброєнням для таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети і кулемети Калашникова.

На початку лютого розвідка Великої Британії повідомила, що в Білорусі залишається менше від тисячі бойовиків ПВК «Вагнер», але «це грає на руку Кремлю і впливає на Україну». Скоріш за все це пов’язано з тим, що режим в Білорусі поки не задовольняє інструкторів з «Вагнера» своїм рівнем оплати за послуги, в результаті більшість інструкторів не планує залишатися в країні надовго і тікає у Африку, де більше платять.

Читайте також: «Вагнерівці» на окупованих територіях вербують українців воювати в Африці - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині судитимуть диверсанта - громадянина Білорусі, який воював на боці загарбників та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури Києва та області.