У Туреччині затримали майже 150 підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ

Відео

У Туреччині внаслідок антитерористичної операції, проведеної одночасно в 30 провінціях країни, затримали 147 підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая в соцмережі Х.

“147 підозрюваних були затримані в ході операції Bozdoğan-17, проведеної проти терористичної організації ІДІЛ одночасно у 30 провінціях”, - заявив міністр.

Зазначається, що в результаті операції також вилучено значну кількість іноземної валюти, організаційну документацію та цифрові матеріали.

За даними міністра, загалом з 1 червня 2023 року по 25 березня 2024 року Туреччина провела проти терористичної організації ІДІЛ 1329 операцій, за результатами яких затримано 2919 підозрюваних. З них 692 були арештовані, стосовно 531 з них винесено рішення судового контролю, тривають судові процеси щодо 187 осіб.

Читайте також: Поліція Туреччини затримала 24 особи за підозрою у зв'язках з ІДІЛ

Як повідомляв Укрінформ, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і влаштували підпал. Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали. Відповідальність за напад взяла на себе терористична організація ІДІЛ.