Прихильниками «миру» з ворогом має зайнятися СБУ - військовий

Відео

Теза про мир з росіянами «за будь-яку ціну» є занепадницькою й шкідливою для обороноздатності країни в умовах війни, і її прихильниками має займатися СБУ.

Таку думку в черговому випуску проєкту «Про війну» висловив військовослужбовець ЗСУ Ігор Шолтис.

«Велика кількість людей робить це (висловлюються – ред.) з-за кордону, перебуваючи в безпечних місцях і поширюючи наративи небезпеки серед українців в Україні. Ці занепадницькі настрої і зрадофільство, зокрема, підтримуються медійними особистостями та певними політичними діячами. З цими людьми має працювати СБУ. Занепадницькі настрої не сприяють обороноздатності нашої держави», - наголосив Шолтис.

При цьому йому видається природнім, чому тезу про «мир» просувають росіяни, спрямовуючи її насамперед на свою внутрішню аудиторію.

Читайте також: Військовий порадив джерела інформації, яким можна довіряти під час війни

«Те, що це роблять росіяни – цілком природно й органічно. Вони насамперед працюють на свою внутрішню аудиторію. Їм потрібно показувати й висмоктувати перемоги, підживлювати своїх громадян ворогом, аби ті не ставили питання по якихось внутрішньо системних речах», - пояснив військовий.

Що ж стосується прихильників шкідливої тези про «мир» з росіянами в Україні, то, на думку Шолтиса, вони користуються демократичністю влади, хоча заслуговують на більш жорсткі заходи в свій бік.

«Що стосується українців, то в умовах демократії й свободи слова та всіх цивілізованих принципів взаємодії з суспільством, які, зокрема, представляє чинний Верховний головнокомандувач ,– це (почати переслідувати – ред.) досить складно. Я, наприклад, прихильник більш жорсткої роботи в контексті трансляції думок людьми», - зазначив Шолтис.

Репер (Гаррі Шульц) і колишній депутат Львівської міської ради, 27-річний Ігор Шолтис від початку повномасштабного вторгнення служить у ЗСУ. В 2015 році проходив службу в зоні АТО, був тяжко поранений.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Вони запрошують до студії військових ЗСУ та експертів, громадських активістів, медійних персон.