Запорізький напрямок: війська РФ за тиждень 60 разів скидали гранати з отруйною речовиною

На Запорізькому напрямку російські окупанти за тиждень здійснили близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії на позиції Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Запорізького напрямку і саме цього відрізку фронту, можу сказати, що є інформація, яка непокоїть — росіяни дедалі частіше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною. За весь попередній тиждень, з понеділка до неділі, було зафіксовано близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, переважно це хлорпікрин або щось подібне. Лише за неділю було 9 таких скидів», - поінформував Лиховій.

Читайте також: Україна закликає світ відреагувати на застосування Росією хімічної зброї

За його словами, «це свідчення того, що коли ворог не може домогтися виконання своїх задач в звичайний спосіб, звичайною артилерією, дронами, вони вдаються вже до зброї «останньої надії» — це хімічні, отруйні речовини, коли вони хочуть просто ось таким чином викурити наших військових з окопів». Лиховій додав, що українським бійцям доводиться застосовувати засоби індивідуального захисту і, звичайно, боротися з російськими дронами, які беруть участь у цих скидах.

Читайте також: У ЗСУ заявляють, що Росія з початку широкомасштабної війни здійснила 626 хімічних атак

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Нідерландах Олександр Карасевич у виступі на 105-й сесії Виконавчої ради ОЗХЗ поінфломував, що від початку року Росія 346 разів застосувала хімічну зброю проти українських військових.

Фото ілюстративне