США не надсилатимуть війська в Україну - Держдеп про заяву Макрона

Сполучені Штати надалі залишатимуться на позиції, що не надсилатимуть своїх військ для участі у війні в Україні, ініційованій Кремлем.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден чітко наголосив, ще за понад два роки до (повномасштабного – ред.) вторгнення Росії в Україну, що він не надсилатиме американських солдатів воювати в Україні», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: ЄС не розглядав участі своїх сил у війні в Україні - речник

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив участі наземних військ європейських країн у війні в Україні.

Водночас, Міллер заперечив також перспективи залучення американських військ для навчань воїнів ЗСУ на території України, підкресливши, що тренування відбуваються на території третіх країн.

Читайте також: НАТО не планує відправляти війська в Україну - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Франції Еммануель Макрон після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні. Жоден з варіантів, і навіть участь наземних військ Європи, не повинен бути виключеним задля досягнення мети, оскільки треба зробити «все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну», зазначив президент Франції.