Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

На війні, яку Росія розв'язала проти України, багато чого відбувається вперше; зокрема, це перша війна дронів.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна Росії проти України – це війна, де багато чого відбувається вперше. Ця війна перша з такою кількістю ракет, запущених проти мирних міст - від початку повномасштабного вторгнення РФ випустила по Україні понад 8 тисяч ракет. І це війна, в якій вперше збили ті самі «Кинджали»... Це війна, де вперше знищують потужний флот ворога дронами. Це взагалі перша війна дронів. І ми вчимося і адаптуємось відповідно до реалій, тому створюємо Сили безпілотних систем - відповідний указ нещодавно підписав Президент. Зараз Міноборони буде працювати над формуванням політики і безпосереднім створенням Сил безпілотних систем спільно з Генштабом», - зазначив Умєров.

За його словами, це також перша війна зі смартфонами в руках, де, окрім конвенційних засобів, щодня доводиться боротися в гібридній інформаційній війні.

«Це перша війна такого масштабу зі швидкістю оприлюднення інформації в декілька хвилин сотнями і тисячами інструментів комунікації, анонімних джерел інформації, безпрецедентної пропаганди та інформаційних атак», - наголосив міністр.

Читайте також: Досвід України стане фундаментом створення нової світової архітектури безпеки - Умєров

Він зауважив, що у цьому питанні важлива підтримка ЗМІ та різних інституцій, адже «наша зброя в інформаційній війні - це правда, і головна мета - донести її світу».

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого проходить Форум "Україна. Рік 2024". Основні його теми — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки, робота оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України.