Росіяни тримають у Чорному морі чотири кораблі, серед них ракетоносій «Адмірал Макаров»

Станом на вечір 15 лютого на бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються чотири російські кораблі, серед них ракетоносій «Адмірал Макаров».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Зараз ми спостерігаємо чотири одиниці (російських кораблів – ред.), серед них – сумнозвісний «Адмірал Макаров», як мінімум наполовину розряджений, тому що вночі вони запустили з нього вперше за кілька останніх місяців чотири крилаті ракети типу «Калібр»… І є ще одиниця, яка охороняє так званий Кримський міст, але зі складу морської охорони ФСБ РФ», - розповів Плетенчук.

Коментуючи інформацію про завдання, які виконував потоплений учора ВДК «Цезар Куніков», речник зазначив: «Він працював як вантажний корабель, і коли у них були проблеми з так званим мостом, вони використовували його пором, навіть перевозили цивільних свого часу. Тому схиляюсь до думки, що він перевозив військові вантажі і слугував одним з логістичних інструментів для забезпечення угрупування російських окупантів на південному напрямку».

Читайте також: Росія намагається передислокувати свої кораблі на Новоросійську базу - ОК «Південь»

Плетенчук також повідомив, що наразі немає верифікованої інформації щодо боєкомплекту, який був на ВДК «Цезар Куніков» та спричинив потужну детонацію. Так само невідомо про втрати в живій силі ворога.

«Станом на зараз ми можемо підтвердити лише, що тіла, живі чи мертві - важко сказати, але вантажили на узбережжі на швидкі допомоги і везли в напрямку лікувальних закладів. Ворог намагається цю інформацію максимально приховати, але зазвичай вона з’являється протягом якогось часу», - сказав Плетенчук, додавши, що останнім часом російське командування забороняє родичам публікувати некрологи.

Читайте також: У строю залишаються п'ять із 13 великих десантних кораблів ЧФ Росії - речник ВМС

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

Фото ілюстративне