Будуть «певні рішення» щодо іноземних журналістів на окупаційних «виборах» - ЦПД

Відео

Щодо іноземних журналістів, які висвітлюватимуть так звані вибори на тимчасово окупованих територіях, будуть застосовані не лише санкції.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко у черговому випуску спільного проєкту Укрінформу і ЦПД «Про війну».

«Ворог проводить активну пропаганду щодо «виборів» на тимчасово окупованих територіях. Туди запрошуються навіть іноземні журналісти. Ворог створив цілу організацію в Росії, яку фінансують за гроші уряду. Ця організація вербує іноземні медіа, платить гроші. Там є навіть німці, американці. Вони приїжджають на окуповані території, в Маріуполь для того, щоб демонструвати «легітимність» ворожої влади», - заявив Коваленко.

Він наголосив, що про всіх іноземних журналістів, які беруть участь у висвітленні «виборів» на ТОТ, Києву все відомо і проти них готуються не лише санкції.

«Усіх цих людей і фінансування вже зафіксовано та відповідно буде застосовано не тільки санкції, а й ухвалено певні рішення щодо цих людей», - сказав Коваленко.

Читайте також: Про війну: «підземна сотня» і як використати підземелля в обороні Києва

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України закликало німецький телеканал ZDF пояснити візит співробітників московського бюро до Маріуполя.

Журналіст ZDF Армін Керпер зняв репортаж про окупований Маріуполь, в якому стверджував, що місто живе і туди приїжджають росіяни, тому що потрібні люди, а також заявив про відсутність опору.

Спільний проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» виходить в ефір щосереди о 19:00 на майданчиках Укрінформу. Ведучі проєкту – лейтенант, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Учасники проєкту «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.