Маневрування кораблів РФ від п'яти до семи: Гуменюк розповіла про ситуацію у Чорному морі

Ворог продовжує маневрування корабельним угрупованням в Чорному морі у кількості від п'ятьох до сімох одиниць.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ситуація в морі залишається досить стабільною. Ворог продовжує маневрування корабельним угрупованням в Чорному морі у кількості від п'ятьох до сімох одиниць», - повідомила Гуменюк.

За її словами, кількість кораблів змінюється, оскільки і заведення, і виведення ракетоносіїв у море з місць базування також відбувається фактично упродовж доби.

«Якщо вчора ми спостерігали на бойовому чергуванні три ракетоносії, два фрегати і малий ракетний корабель, то зараз ми бачимо, що залишився тільки малий ракетний корабель, який має при собі вісім ракет типу «Калібр», готових до застосування», - підкреслила Гуменюк.

Водночас речниця наголосила, що варто пам’ятати про те, що загалом у ракетоносіях, які навіть знаходяться в пунктах базування, «наявні споряджені «Калібри», і вони можуть бути застосовані навіть з самої бухти».

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1 090 російських загарбників

«Загальна кількість ракет, яка сьогодні перебуває в акваторії Чорного моря, з урахуванням наявності в базі, може бути до шістьох десятків, враховуючи підводні човни і надводні ракетоносії», - акцентувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом минулої доби відбулося 84 бойові зіткнення. Авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження ворога.