Зеленський обговорив з Макроном оборонні потреби України

Президент Володимир Зеленський обговорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном ситуацію на полі бою та оборонні потреби України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

“Провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Висловив найщиріші співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, побажав найшвидшого одужання пораненим”, - зазначив глава держави.

За словами Зеленського, вони "обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО, від переносних до далекобійних".

Президент високо оцінив започаткування Францією та США "Коаліції артилерії", у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем “Цезар”, а також снарядів до них”.

“Окрім того, поспілкувалися про підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7. Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України”, - наголосив Зеленський.

Як поінформували на сайті Президента, глава Української держави подякував Франції за неослабну підтримку як на рівні адміністрації Президента Еммануеля Макрона, так і на рівні французького суспільства.

Також Зеленський і Макрон скоординували календар майбутніх спільних заходів.

Читайте також: Французький депутат - про допомогу Україні: У нас є зобов'язання щодо результату, а не засобів

"Президент Республіки підтвердив рішучість Франції надавати всю необхідну підтримку, в довгостроковій перспективі та разом з усіма своїми партнерами, для перемоги у російській агресивній війні", - йдеться в пресрелізі, розповсюдженому канцелярією Макрона, яке є у розпорядженні агентства.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримка рішення про надання Україні 50 мільярдів євро всіма 27 країнами Євросоюзу показала Росії, що Європа не "стомилась".