Інститут вивчення війни проаналізував колонку Залужного для CNN

Звіт

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний представив всеохоплюючу стратегію, спрямовану на те, щоб перехопити ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні і утримати її, аби сприяти українським перемогам на полі бою, попри чисельну перевагу Росії в живій силі і матеріально-технічних засобах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW зазначили, що стратегія Залужного має на меті компенсувати існуючі виклики для України і досягти переваги над російськими військовими за рахунок широкомасштабних технологічних інновацій та адаптації.

У колонці «Щодо сучасного дизайну військових операцій у російсько-українській війні: в боротьбі за ініціативу» Залужний стверджував, що вимоги до будь-якої війни є унікальними і що вони диктують унікальну стратегію перемоги.

Головнокомандувач ЗСУ визначив «вирішальні умови» для проведення успішних операцій, до яких входять досягнення абсолютної переваги в повітрі, особливо на висотах, які забезпечують ефективне ураження, розвідку, спостереження та логістику; позбавлення противника можливостей вести наступальні або оборонні дії; підвищення мобільності своїх військ та повне обмеження мобільності військ противника; безпечний вихід на визначені рубежі, взяття під контроль важливих районів місцевості; позбавлення противника можливостей відновлювати втрачене положення та нарощувати зусилля.

Читайте також: Залужний обговорив із начальником Генштабу Польщі ситуацію на фронті та підготовку військових

«Вирішальні умови, які виділив Залужний, фактично дадуть українським військам ініціативу на полі бою і створять умови для проведення значущих в оперативному плані оборонних і наступальних операцій», - вважають аналітики ISW.

Як повідомляв Укрінформ, у колонці для CNN Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний окреслив три головні цілі, на яких треба зосередити зусилля у війні проти Росії у цьому році.