Європа має ухвалити сміливі рішення щодо України - Макрон

Європа повинна ухвалити справедливі, сміливі та інноваційні рішення в найближчі місяці, щоб посилити військову підтримку України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це президент Франції Еммануель Макрон сказав під час візиту до Швеції у військовій академії Карлберга у присутності короля Карла XVI Густава.

"Ми повинні бути готові діяти, захищати і підтримувати Україну, що б не сталося, особливо під час американських президентських виборів у листопаді», - сказав Макрон, зазначивши, що ціна перемоги Росії буде надто високою для Європи.

Макрон заявив, що бачить Україну у майбутній архітектурі Європи, але Україна має значно посилити свою обороноздатність та суверенність.

Читайте також: Європа має бути готовою підтримати України у разі скорочення допомоги США - Макрон

«Саме тому наша підтримка українців є такою важливою - не лише для того, щоб запобігти війні з Росією, а й для того, щоб структурувати наше майбутнє: у нас немає майбутнього, якщо ми не в змозі контролювати наш безпековий клімат і нашу зброю», - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Макрон закликав європейців бути готовими підтримати Україну, щоб компенсувати можливе скорочення американської допомоги.