Словаччина відправлятиме Україні інженерну техніку для будівництва лінії оборони

Словаки поставлять Україні інженерну техніку для будівництва трирівневої лінії оборони. Зокрема йдеться про броньовані екскаватори та розмінувальні машини.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на брифінгу в Ужгороді, передає кореспондентка Укрінформу.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів - це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати ворога, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні поставок такої техніки з боку Словацької республіки", - сказав Шмигаль.

Зокрема, відзначив він, словацькі приватні компанії поставлятимуть броньовані екскаватори та машини для розмінування на базі танка Т-72.

Читайте також: Словаччина підтримає виділення Україні €50 мільярдів з боку Євросоюзу - Шмигаль

"Сьогодні можу сказати, що Словаччина уже ухвалила рішення для поставки двох машин для розмінування "Божена-4", аби наші сапери могли проводити відповідні роботи на деокупованій частині Херсонщини. Ми надзвичайно вдячні за це", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, українці та словаки вже спільно виробляють певні види військової техніки у Словаччині, цю співпрацю масштабуватимуть.

В ході сьогоднішньої зустрічі прем'єр-міністри України Денис Шмигаль та Словаччини Роберт Фіцо домовились, що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

Фото: КМУ