Міноборони переукомплектує тисячі аптечок для ЗСУ

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова разом із представниками командування Медичних сил Збройних сил України та командою Leleka Foundation здійснили перевірку складу медичного майна й оцінили стан та наявність аптечок і наплічників бойового медика.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

Наразі на складах знаходяться близько десяти видів аптечок, більшість з яких передані як благодійна допомога. Вони по-різному укомплектовані, а їхні складові відрізняються за якістю.

«Серед аптечок є такі, що відповідають потребам військових. Але є й аптечки укомплектовані, наприклад, неякісними турнікетами, які не можна використовувати. Нині перед нами стоїть завдання - перекомплектувати наявні аптечки так, щоб їх можна було використовувати у військах. Якісних складових для цього достатньо» - наголосила Калмикова.

Читайте також: Ще одна схема на оборонних закупівлях: СБУ провела понад 30 обшуків, є затримані

Заступниця міністра зауважила, що це тимчасове рішення.

«Ми маємо використати наявний ресурс для того, аби оперативно закрити потреби. Однак в подальшому ми орієнтуємося на закупівлю якісного медичного майна за стандартами країн НАТО. Це відбудеться в найближчий час. Адже мова йде про найцінніше - життя та здоров’я військових» - заявила Калмикова.

Міноборони пише, що «перекомплектовуватимуть тисячі аптечок».

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони спростило списання аптечок, сумок і наплічників.

Фото: Міноборони / Фейсбук