Зеленський подякував Макрону за гармати Caesar та ініціативу «Артилерійська коаліція»

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої обговорили оборонні потреби України та двосторонню угоду про безпекові гарантії.

Про це Зеленський написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Дякую за запуск ініціативи «Артилерійська коаліція» та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем «Цезар» у 2024 році та боєприпаси до них. Докладно обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема пріоритетні для включення в наступний військовий пакет допомоги від Франції", - написав Президент.

Він підкреслив, що важливо й надалі посилювати українську систему ППО.

Зеленський подякував за активне сприяння французькому бізнесу, який інвестує та готовий збільшувати інвестиції в Україну, попри війну.

Читайте також: У Парижі союзники України створюють «артилерійську коаліцію»

"Розповів про початок підготовки Глобального саміту миру. Важливо залучити якнайширше коло країн до участі в ньому. Доручили політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту французького Президента до України та прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7", - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Себастьєн Лекорню заявив, що цьогоріч Франція має виготовити 78 гармат «Цезар» для української армії.