Зброя для України: Кулеба закликав Захід до обміну знаннями у сфері технологій

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав західних партнерів не тільки збільшити виробництво зброї для України, а й забезпечити обмін знаннями у сфері технологій.

Таку думку міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив під час виступу в Українському домі в Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я розумію, що виробництво зброї в багатьох країнах Заходу не є популярною темою серед виборців, але є часи бути пацифістами - і є часи бути озброєними пацифістами. Зараз ці часи», – заявив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що політично всі підтримують збільшення воєнного виробництва, але дехто не хоче ділитися технологіями і ноу-хау.

Читайте також: Кулеба у Давосі: Україні потрібні заморожені активи РФ, а не заморожений конфлікт

«Ми маємо драматично збільшити обсяги і забезпечити координацію, обмін знаннями тощо», – наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, колишній посол США, директор Євразійського центру «Атлантичної ради» у Вашингтоні Джон Гербст вважає, що партнери можуть очікувати серйозного просування України на полі бою, якщо нададуть усе необхідне для перемоги над спільним ворогом.