ЗСУ за добу відбили біля Бахмута три російські атаки та взяли полонених

ЗСУ біля Бахмута за минулу добу відбила ти атаки і знищила 33 одиниці військової техніки РФ.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував начальник служби звʼязків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, відповідаючи на питання про ситуацію у Бахмуті, передає кореспондент Укрінформу.

"У своїх атакувальних спробах за минулу добу (там - ред.) було відбито 3 ворожих атаки - це Кліщіївка, Андріївка, і противник намагається наступати поблизу Богданівки. Напрямок зрозумілий, це – Часів Яр, щоб розвинути свій успіх та вийти на адмінкордони Донецької області. Ці плани ми знаємо, успіхів наразі у них на цьому напрямку немає", - заявив він.

Начальник служби звʼязків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що за минулу добу (у цьому районі - ред.) РФ випустила по українських захисниках 23 дрони-камікадзе та здійснила 459 артилерійських та мінометних обстрілів з різних калібрів.

"Тим не менше, вдалося зменшити популяцію росіян на українській землі на 131 особу, було взято ще полонених. Будемо чекати їхніх цікавих розповідей, що ж у них там відбувається зараз. Також було знищено 33 одиниці військової техніки, серед яких - 2 танки та 2 МТЛБ", - поінформував Фітьо.

Читайте також: У ГУР показали супутниковий знімок знищеного складу боєприпасів РФ у Криму

За його словами, вся лінія ОСУВ "Хортиця", її смуга відповідальності, залишається активною, і наразі РФ від своїх намірів наступати не відмовилася.

"Наші захисники знаходяться у активній обороні. Це дає змогу і переходити до атакувальних дій, і вести оборону, і покращувати своє тактичне становище. І найголовніше - ми розуміємо, що ми воюємо з сильним, безпринципним ворогом, і ми його не тільки не переоцінюємо, але і розуміємо, які у нього є слабкі сторони", - зазначив він.

Як повідомлялося, за матеріалами СБУ до 10 років тюремного ув’язнення засуджено бойовика, який у складі "казачого" збройного угруповання воював проти України з 2014 року і потрапив у полон під Бахмутом.

Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне