ГУР перевіряє інформацію про поставки Пхеньяном Росії балістичних ракет

Головне управління розвідки Міністерства оборони України перевіряє інформацію про поставку Північною Кореєю балістичних ракет Росії і застосування їх для ударів по українських містах.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі «Радіо NV», передає Укрінформ. 

«Оборонна співпраця (між Росією і КНДР – ред.) мала місце і триває. Переважно вона стосувалася саме артилерійських запасів і боєкомплектів та інших елементів, пов’язаних з артилерією та бронетехнікою. Що стосується балістики, це бажані запити для Росії до Північної Кореї та Ірану. Так, ця інформація була. Що стосується отримання і використання цих засобів, інформація перевіряється», - сказав Юсов.

Він додав, що це, безумовно, серйозний сигнал, який Україна вивчає.

«Але для остаточного підтвердження має бути абсолютно точна інформація. Коли буде все перевірено належним чином, це буде оприлюднено», - запевнив представник Головного управління розвідки Міноборони.

Читайте також: Україна має тісніше взаємодіяти із Сеулом, аби завадити розвитку співпраці Росії і КНДР - експертка

Як повідомлялося, Сполучені Штати скликають 10 січня засідання Ради безпеки ООН для обговорення постачань Російській Федерації ракет із Північної Кореї.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що використання Росією для атак по українських містах північнокорейських ракет і намір придбати ракети в Ірану підкреслюють терміновість підтримки України Сполученими Штатами.

Фото: ОП