Кислиця розповів Радбезу ООН деталі ракетного удару Росії по Україні

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця докладно розповів на засіданні Ради Безпеки ООН про масовану російську атаку України з використанням ракет різних типів та БПЛА 29 грудня.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Кислиця зазначив, що минулої ночі Російська Федерація здійснила одну з найбільш інтенсивних та масованих атак з використанням ракет і безпілотників, націлених на житлові райони, об'єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об'єкти по всій території України.

Він повідомив членам РБ, що внаслідок атак загинуло щонайменше 30 цивільних осіб і понад 160 отримали поранення – у Києві, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Смілі та Конотопі.

Читайте також: Міністри оборони України й США обговорили загрози повітряних атак з боку Росії

«Лише погляньте на список цілей, які так «хоробро» знищила Росія минулої ночі: пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, 45 багатоповерхових житлових будинків, приватні будинки, дві церкви, комерційні та складські приміщення, автостоянка», – зазначив постпред.

Він додав, що з огляду на повідомлення про вторгнення ракети РФ у повітряний простір Польщі «російський повітряний терор становить небезпечну загрозу не лише для України, а й для сусідніх країн».

«Єдиний спосіб запобігти його наслідкам – продовжувати підтримувати Україну шляхом подальшого посилення нашої обороноздатності», – підкреслив Кислиця.

Він також зауважив, що «доки Росія здатна вбивати довіру та цілісність Радбезу ООН, вона почуватиметься вільно, вбиваючи невинних людей в Україні та за її межами».

У п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорила ракетний удар Росії по Україні 29 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, про деталі ракетного удару розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.