Ексміністри оборони Британії закликали уряд Сунака оголосити обсяг допомоги Україні на 2024 рік

Ексміністри оборони Великої Британії від Консервативної партії Майкл Феллон, Бен Воллес, Ліам Фокс і Гевін Вільямсон закликали уряд Ріші Сунака терміново оголосити, який обсяг військової допомоги буде наданий Україні у 2024 році.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Укрінформ.

Чотири ексміністри оборони Британії у спільному зверненні закликали уряд оголосити про зобов’язання виділити на військову допомогу Україні наступного року щонайменше £2,3 мільярда. Стільки ж було виділено у попередні два роки.

«Ми пообіцяли допомагати (Україні - ред.) стільки, скільки буде потрібно, тому ми повинні дотримати свого слова. Росія щодня обстрілює Україну; вони (українці - ред.) відчайдушно потребують нашої підтримки», - сказав Феллон.

За словами Воллеса, Україна, можливо, переживає свої найтемніші часи. «Зараз не час для Британії розслаблятися. Британія ризикує втратити своє лідерство у підтримці України без видимої причини. Ми повинні продемонструвати довгострокову прихильність», – зазначив він.

Фокс наголосив, що «було б корисно для всіх знати, яким буде внесок Британії, особливо коли ЄС збирається ухвалити своє рішення». Він додав, що £2,3 мільярда на рік є розумним внеском для Британії.

Читайте також: Прем’єри Нідерландів і Британії обговорили допомогу Україні

Вільямсон підкреслив, що Британії важливо дати українцям «упевненість у тому, що ми підтримуємо їхню боротьбу проти Путіна», яка триває з 2014 року.

За словами інсайдерів видання, оголошення конкретики щодо допомоги Україні ймовірно відбудеться під час ухвалення бюджету в березні.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що британський уряд наступного року планує зберегти щонайменше на поточному рівні допомогу, що надається Україні.