Українські військові у Британії тренуються в максимально реалістичних умовах

Фото

Для підготовки українських військових у рамках операції «Інтерфлекс» Велика Британія задіяла шість майданчиків загальною площею 18 410 гектарів у різних частинах країни.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Організацію оборонної інфраструктури (Defence Infrastructure Organisation), яка є структурним підрозділом Міноборони Британії, повідомляє у Фейсбуці Генеральний штаб ЗСУ.

«Велика Британія, на території якої реалізовується операція «Інтерфлекс» з підготовки українських військових, наполегливо працює над тим, щоб тренувальні майданчики на полігонах були максимально реалістичними», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що деякі навчальні зони були спеціально адаптовані для потреб українських військових, одне з навчальних середовищ пройшло повну реконструкцію, щоб забезпечити максимально реалістичні навчання українців.

«Урбанізований майданчик для тренувань дійсно став кращим. У нас є генератори диму, симулятори вибухів, розбитий транспорт, уламки тощо. Це все є частиною підтримки, яку ми запропонували», - зазначив старший спеціаліст з питань безпеки DIO на урбанізованому містечку Смадж Сміт.

Окрім створення найсучасніших навчальних майданчиків, DIO також надала 50 класних кімнат для проведення теоретичних навчань з надання першої допомоги та теорії основних бойових навичок.

У Генштабі ЗСУ висловили вдячність Великій Британії за підтримку та допомогу.

Читайте також: Міністр оборони Латвії: Збереження бійців є ключовим напрямом у розширенні співпраці з Україною

Як повідомляв Укрінформ, до проведення багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс»» у 2023 році залучені найкращі інструктори та інструкторки Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Фінляндії, Королівства Швеції та України.