Кулеба переконаний, що захист Європи без України неможливий

Захист Європи без залучення України неможливий, оскільки держава зараз має найбільш сильну та загартовану в боях армію в регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед початком Ради Україна-НАТО у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Перемога України не лише в інтересах України, а й в інтересах усієї євроатлантичної спільноти. Не буде перебільшенням сказати, що захист Європи без України – це марна справа, тому що у нас зараз найсильніша і найбільш загартована в боях армія в Європі", - сказав глава МЗС.

Він також вказав на підвищення взаємосумісності Збройних сил України з НАТО. "Ми підвищуємо нашу взаємосумісність з НАТО. Ми де-факто стаємо армією НАТО з точки зору наших технічних спроможностей та принципів управління армією", - сказав Кулеба.

Читайте також: Швидкий вступ України до НАТО зробить безцільним продовження війни для Путіна - Волкер

Водночас він відзначив той факт, що сьогодні у Брюсселі міністри закордонних справ України та держав-членів НАТО вперше сядуть за стіл "як рівні", у Раді Україна-НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок розпочалося дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО.