Україна створила змішані медкомісії для обміну полоненими

Україна наразі вже сформувала змішані медкомісії для обміну полоненими, але для того, щоб цей механізм запрацював, їх має створити і російська сторона.

Про це у Фейсбуці за результатами зустрічі представників влади із родинами оборонців острова Зміїний поінформувала пресслужба Офісу омбудсмана України, передає Укрінформ.

“Представник Уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко зауважив присутнім, що нині Україна сформувала змішані медичні комісії, які мають на меті допомогти в звільненні українських полонених. Однак для того, аби цей механізм запрацював, їх має створити і ворожа сторона”, - заявили у пресслужбі.

У відомстві закцентували увагу на тому, що, на жаль, діяльність українських органів і відомств у питанні повернення захисників додому наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян.

Читайте також: За час повномасштабної війни відбулися майже 50 обмінів полоненими - Юсов

Під час цієї зустрічі рідні захисників заявили, що готові звертатися до будь-яких міжнародних організацій та третіх країн для того, щоб питання повернення українських захисників зрушило із місця.

У Офісі омбудсмана запевнили, що відповідна робота триває і буде тривати до повернення на Батьківщину всіх українських воїнів.

Як повідомлялося, 22 серпня у Головному управлінні розвідки заявили, що Україна ініціює створення змішаних медкомісій для обміну полоненими.

Фото: Офіс Омбудсмана України