На Куп'янському напрямку точаться бої, ворог хоче вийти на берег річки Оскол

Інтенсивність боїв на Куп'янському напрямку відносно стабільна та залежить від погодних умов.

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"На Куп'янському напрямку ворог не відмовляється від спроб атакувати, наступати в напрямку міста Куп'янськ", - зазначив він.

За словами речника, противник прагне повторно захопити місто.

Читайте також: На фронті - 48 ворожих атак за добу, ЗСУ утримують позиції на лівому березі Дніпра

"Активно ведуться бойові дії в напрямку населеного пункту Синьківка. В разі успіху ворога на цьому напрямку, це дасть йому змогу розвинути вже атакувальні дії безпосередньо на сам Куп'янськ та вийти на берег річки Оскіл", - підкреслив Фітьо.

Водночас він поінформував, що на цьому напрямку було відбито шість ворожих атак біля Сеньківки та Петропавлівки.

"Вісім авіаційних ударів ворог завдав загалом на Лимансько-Куп'янському напрямку за допомогою всього арсеналу російської авіації - це бомбардувальна авіація, винищувальна та гелікоптери вогневої підтримки", - зауважив спікер.

Окрім того, Фітьо повідомив, що противник застосовував керовані авіаційні бомби, запустив 11 дронів, було здійснено 455 обстрілів.

Читайте також: На півдні Сили оборони не фіксують ознак підготовки росіян до наступу

За його словами, інтенсивність боїв наразі "плюс-мінус стабільна" і залежить лише від погодних умов.

"Якщо погода несприятлива, йде дощ, то техніка застосовується менше, але, на жаль, артилерії це не стосується. Артилерія як застосовувалася активно, так і продовжує застосовуватися", - резюмував начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті відбулося 48 ворожих атак за добу, ЗСУ утримують позиції на лівому березі Дніпра.