Росія вже втратила 15 кораблів та 12 були пошкоджені - речник ВМС

Російський флот зазнав серйозних збитків, зокрема, 15 ворожих кораблів знищені та ще 12 - пошкоджені.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження», - сказав Плетенчук.

Читайте також: У ВМС пояснили, чому ворог поставив на паузу використання «Калібрів»

За його словами, можливості росіян у Чорному морі останнім часом значно зменшилися завдяки роботі українських Сил оборони. Ворог змушений триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях. «Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет», - додав Плетенчук.

Як запевнив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме. «Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості», - пообіцяв капітан 3-го рангу.

Читайте також: У ВМС припустили, що росіяни можуть розібрати корабель «Мінськ» на запчастини

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 16 листопада у своєму зверненні наголосив на необхідності приділяти більше уваги тому, що Україні вдалося в Чорному морі. Раніше він зазначив, що країна-агресор більше не здатна використовувати Чорне море як власний плацдарм, а Україні за допомогою партнерів вдалося перехопити ініціативу та створити такі безпекові умови, які змушують РФ тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі.