Суд залишив без запобіжного заходу офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного

Печерський райсуд столиці залишив без запобіжного заходу офіцера  з апарату Головнокомандувача ЗСУ, полковника Андрія Тімченка, який подарував гранати Геннадію Частякову - помічнику Валерія Залужного.

Як повідомили Укрінформу у Печерському суді, відповідне рішення ухвалене за підсумком розгляду клопотання прокуратури.

“Суддя відмовився застосувати до підозрюваного Адрія Тімченка запобіжний захід у вигляді  домашнього арешту, про що просила прокуратура”, - сказав співробітник суду.

Таким чином, Андрій Тімченко залишився без запобіжного заходу. Проте він зобов’язаний прибувати до слідчого за першою вимогою.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 6 листопада у селі Чайки Київської області внаслідок вибуху боєприпасу загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Частяков. Його 13-річний син був важко травмований.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру з апарату головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику головнокомандувача Геннадію Частякову.

Читайте також: ДБР розглядає чотири версії у справі загибелі помічника Залужного

За даними слідства, офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 і приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість гранат у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.