Президент подякував бійцям Сил оборони та рятувальникам

Володимир Зеленський висловив подяку українцям та українкам, які докладають зусиль для захисту нашої держави.

Про це Президент заявив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Важливо ніколи не забувати, як багато людей – різних людей – докладають своїх зусиль для захисту нашої держави й українців, для збереження України, стійкості нашої держави, нашого суспільства та кожного й кожної з нас", - сказав він.

Глава держави нагадав, що протягом сьогоднішнього дня російські окупанти завдали жорстоких ударів по Донеччині, Херсонщині, Харківщині, Запорізькій області. Росіяни запускали ракети і дрони.

"Я дякую всім нашим воїнам ППО! Дякую кожному й кожній у силах безпеки й оборони України!" – наголосив Зеленський.

Водночас він висловив вдячність рятувальникам Херсонської, Запорізької, Хмельницької та Харківської областей за віддану службу Україні.

Читайте також: Зеленський подякував 95-й окремій бригаді Десантно-штурмових військ

"Хочу подякувати всьому складу ДСНС України в Херсонській області, а особливо тим, хто працює в місті Бериславі та в інших містах і селах, по яких постійно б’ють окупанти. Бомби, артилерія... Але наші люди там ніколи не залишаються без допомоги", - сказав Президент.

Особливо він відзначив начальника караулу 6-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС в Херсонській області капітана Миколу Ільчишина, головного майстер-сержанта, командира відділення цієї частини Олександра Чайку та водія, сержанта служби цивільного захисту Євгенія Шатайла.

Керівник держави також відзначив роботу рятувальників Запоріжжя: сержанта Андрія Ніколаєнка, майстер-сержанта Олексія Свертнєва, майора Віталія Шеремета й підполковника Назара Кутового.

"Рятувальники, які працюють на Харківщині. Зокрема, 44-та та 54-та державні пожежно-рятувальні частини, чиї працівники серед перших прибули в село Гроза після жахливого удару російських окупантів 5 жовтня. Тоді під час рятувальної операції найбільше відзначилися сержант Сергій Горбенко, майстер-сержанти Олексій Кузуб та Дмитро Лагутін, сержант Олександр Сінченко. Дякую, хлопці, за вашу відданість справі!", - сказав Президент.

Читайте також: Наша мова та люди пройшли довгий шлях, щоб Україна завжди була вільною - Зеленський

Крім того, він відзначив роботу 18-ї та 21-ї державних пожежно-рятувальних частин ДСНС України в Хмельницькій області, яку росіяни регулярно атакують ракетами та безпілотниками. Особливу увагу Президент приділив пожежнику-рятувальнику, сержанту Сергію Лихолату, майстер-сержанту Олегу Михайлюку, начальнику караулу, капітану Віталію Захарчуку, та командиру відділення, головному майстер-сержанту Сергію Бондаруку.

"Дякую всім нашим людям, кожному й кожній, хто пам’ятає, що головне – це дбати про Україну, про українців, одне про одного. Знайти своє місце в народному опорі російській агресії. Битися заради України. Працювати заради України. Додавати щось своє до спільного результату українців", - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський наголосив, що важливо ніколи не забувати, як багато різних людей докладають зусиль для захисту України й українців, кожного й кожної з нас. 

Фото: ОП