Війська РФ не виправдовують сподівання Кремля щодо захоплення Авдіївки - британська розвідка

Російські війська, від яких кремлівські лідери вимагають захопити більше території, не можуть здійснювати ефективні наступальні дії навколо Авдіївки.

Про це в соцмережі Хповідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

За даними британських аналітиків, поблизу Авдіївки, де Росія розпочала масштабну наступальну операцію в середині жовтня, протягом останнього тижня тривали важкі, проте безрезультатні бої. На цей напрямок РФ перекинула близько восьми бригад, які, ймовірно, зазнали одних із найвищих у 2023 році втрат серед російських військ.

Водночас російські пропагандисти почали жорстко критикувати тактику своїх військ у цій операції. На думку британської розвідки, це свідчить про те, що основний військово-політичний виклик Росії залишається таким самим, як і протягом більшої частини війни.

Читайте також: ЗСУ знищують артилерійські позиції та спостережні пости ворога на островах Дніпра - ОК «Південь»

«Політичні лідери вимагають захоплення більшої території, але військові не можуть організувати ефективні наступальні дії на оперативному рівні», - вважають у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони минулої доби відбили 15 атак ворога на Авдіївському напрямку, російські війська зазнають значних втрат.