Росія вже понад місяць не запускає крилаті ракети, бо змушена поповнювати запаси - розвідка Британії

Російські бомбардувальники вже понад місяць не здійснювали пуски крилатих ракет по території України, що є одним із найтриваліших періодів паузи із початку вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Повітряний флот дальньої авіації важких бомбардувальників ВПС Росії не завдавав повітряних ударів крилатими ракетами по Україні понад місяць, що є одним із найтриваліших перерв у таких ударах з початку конфлікту», - заявили у відомстві.

Зазначається, що незважаючи на те, що Росія все ще може використовувати інші ударні можливості, бомбардувальники великої дальності були основним методом для завдання точних ударів по Україні.

Читайте також: Ворог шукає прогалини в ППО, тому запускає «Шахеди» невеликими партіями - Ігнат

«Росії майже напевно потрібно було зменшити частоту своїх ударів, щоб поповнити свій запас крилатих ракет Х-101/102», - додали у Міноборони.

У відомстві заявили, що Росія, ймовірно, використає будь-які нещодавно виготовлені боєприпаси для цих бомбардувальників для ударів по українській енергетичній інфраструктурі впродовж зими.

«Росія, швидше за все, продовжуватиме доповнювати будь-яку таку кампанію дронами-камікадзе, розробленими Іраном», - підсумували у Міноборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що Росія тримає паузу для накопичення ракет, щоб атакувати енергооб’єкти.