Стефанчук обговорив із президентом Чехії оборонні потреби України

Фото

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із президентом Чеської Республіки Петром Павелом, з яким обговорив низку питань, зокрема оборонні потреби, євроінтеграцію і євроатлантичну інтеграцію України.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Важлива зустріч і важлива розмова. Із президентом Чеської Республіки Петром Павелом. Я дякую за всю допомогу, яку Чехія надала й продовжує надавати: військову, фінансову та гуманітарну. І сьогодні під час зустрічі я почув підтвердження, що Чехія так само стоятиме пліч-о-пліч з Україною", – зазначив Стефанчук.

Він поінформував, що насамперед обговорив із Павелом ситуацію на фронті та оборонні потреби України. Окрім того, за словами спікера, обговорювався поточний стан в енергетичній сфері України.

Читайте також: Стефанчук зустрівся із главою МЗС Чехії: особлива увага - оборонним питанням

"Європейська інтеграція також у фокусі нашої уваги. Я дякую Чехії за готовність допомагати Україні на шляху до членства в Євросоюзі. Поінформував, що український парламент ухвалив усі законодавчі акти, необхідні для виконання рекомендацій Європейської комісії. Євроатлантична інтеграція — ще одна важлива тема. Закцентував, що наступного року, під час Вашингтонського саміту, Україна прагне отримати запрошення на членство до Альянсу й чітке розуміння часу набуття членства", – додав спікер українського парламенту.

Також Стефанчук підкреслив, що предметно обговорив із президентом Чехії реалізацію української Формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук та українська парламентська делегація перебувають з офіційним візитом у Чеській Республіці. 24 жовтня в Празі відбувся другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. Участь у заході взяли майже 70 делегацій з парламентів різних країн світу.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk