Австралія надасть Україні пакет військової допомоги на $12 мільйонів

Уряд Австралії виділяє Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 20 мільйонів австралійських доларів (12 млн доларів США).

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х  повідомив прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз.

«Сьогодні ми оголосили, що Австралія надасть Україні додаткові 20 мільйонів доларів оборонної допомоги у вигляді інноваційного промислового обладнання місцевого виробництва», - заявив він.

The Canberra Times зазначає, що у новий пакет допомоги увійде обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи для боротьби з безпілотниками, які були розроблені австралійськими компаніями DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Також уряд відправить літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail до Німеччини для підтримки зусиль міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Міністр оборонної промисловості Пат Конрой подякував австралійським компаніям за роботу в рамках надання допомоги Україні.

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за черговий пакет військової допомоги Україні.

«Протидронове озброєння, обладнання для розмінування та інша допомога є надзвичайно важливими для наших воїнів і всього народу. Високо цінуємо рішучу підтримку з боку Австралії в боротьбі України за свободу», написав Зеленський у соцмережі X.

Читайте також: Більшість республіканців вважають питання України ключовим для зовнішньої політики США - експерт

Як повідомляв Укрінформ, влітку уряд Австралії надав Україні пакет допомоги на суму 73,5 млн доларів, він включав, зокрема, 70 одиниць військової техніки для захисту від вторгнення РФ.