В ISW проаналізували, як вплине допомога КНДР Росії на фронт

Внутрішнє виробництво артснарядів в Росії та імпорт боєприпасів з Північної Кореї, ймовірно, дозволять російським військам підтримувати достатню інтенсивність артилерійського вогню в Україні у 2024 році, хоч і значно нижчу, ніж торік.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що західні джерела і супутникові знімки підтверджують, що північнокорейські поставки, які, ймовірно, здебільшого складаються з артснарядів, різко зросли після початку більш офіційної військово-технічної співпраці у вересні. Постачання, ймовірно, продовжиться.

"Виходячи із західних оцінок російських артилерійських виробничих потужностей і продовження північнокорейського артилерійського експорту, Росія, ймовірно, зможе підтримувати в цілому достатню інтенсивність обстрілів в осяжному майбутньому", - вважають аналітики ISW.

Хоча загальне зниження інтенсивності вогню може обмежити здатність російських сил проводити широкомасштабні наступальні операції, вони навряд зіткнуться з масштабною нестачею, яка б значно підривала бойові дії, йдеться у матеріалі. Водночас зниження інтенсивності вогню не надасть ЗСУ переваги, вважають експерти.

Читайте також: КНДР не зможе вгамувати снарядний голод росіян - експерт

"Ступінь, на якому міжнародні партнери підтримуватимуть здатність України утримувати ефективну вогневу спроможність щодо російських сил, буде ключовим фактором, що визначатиме відповідні спроможності у 2024 році", – наголошують аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, раніше військовий експерт Петро Черник заявляв, що є підтвердження, що Російська Федерація отримала першу партію боєприпасів від Північної Кореї. Однак така кількість снарядів не зможе вплинути на хід війни.

Фото ілюстративне