ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки - Генштаб

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках», - зазначив він.

За словами Ковальчука, на Авдіївському напрямку українські воїни відбили атаку противника в районі Первомайського Донецької області.

Водночас противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де минулої доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

Читайте також: Росіяни атакували Одещину дронами-камікадзе - усі знищила ППО

«На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника в районі Рівнополя Донецької області», - поінформував речник Генштабу.

За його словами, на Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного, але успіху не мав.

«На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах та виснажують ворога», - акцентував Ковальчук.

Речник також зауважив, що за минулу добу на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних дій не вів.

«На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області», - зазначив він.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини".

За словами речника, Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж цієї лінії фронту.

Ковальчук також повідомив, що протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень, ворог завдав два ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об'єктах інфраструктури.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 277 320 російських загарбників

«Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, лікарня, два підприємства та інша цивільна інфраструктура», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 28 вересня Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено понад 30 ворожих ударних дронів типу Shahed.