Залужний провів підсумкову розмову з генералом Міллі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у вівторок, 26 вересня, провів підсумкову телефонну розмову з генералом Марком Міллі у його чинному статусі.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Телеграмі.

«Під час перемовин з боку партнерів був присутній генерал Чарльз Браун, який незабаром очолить Обʼєднаний комітет начальників штабів США. Домовилися продовжувати роботу задля посилення Збройних сил України в боротьбі з російською агресією», - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний обговорив із партнерами ситуацію на фронті, а також поінформував про перебіг оборонних та наступальних операцій. «Обстановка контрольована. Наші воїни не допустили втрати жодної позиції. На деяких напрямках, незважаючи на шалений опір противника, продовжуємо рухатися вперед», - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Залужний подякував Міллі за всебічну допомогу та підтримку України

Також він розповів про основні потреби української армії - це засоби протиповітряної оборони, артилерія та боєприпаси.

«На завершення розмови ще раз особисто та від імені українських солдатів і офіцерів подякував генералу Міллі за службу для нашої країни», - заявив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, американські сенатори більшістю голосів затвердили генерала ВПС США Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США як наступника Марка Міллі.