У Генштабі показали, як військові тренувались застосувати мостоукладач Biber

Фото

Військові інженери одного із танкових підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України провели тренування із застосуванням німецького мостоукладача Biber.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці та оприлюднив відповідні світлини.

За задумом навчань, для проходу техніки необхідно було прокласти міст через природну перешкоду. Кілька хвилин – і міст готовий: техніка успішно долає перепону. 

За словами командира інженерного підрозділу, цей мостовик може перекривати розрізи місцевості, такі як водойми та ущелини шириною до 20 метрів.

«Biber – броньований мостоукладач німецького виробництва. Викладка мосту здійснюється горизонтально у вільну консоль. На відміну від інших мостоукладачів, які укладають мости методом ножиць, цей тип укладання має перевагу низького силуету», - поінформували у Генштабі.

Читайте також: У Генштабі показали роботу комплексу з розмінування Bozena-5, який рятує життя саперам

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Німеччина передала ЗСУ зокрема, понад 10 тисяч боєприпасів для танків Gepard, понад 9,5 млн патронів до пістолетів і близько 27 тисяч патронів калібру 40 мм. Також доставлено ще один броньований мостоукладач Biber (Україна має таких уже загалом 11).