Росія створює додаткову лінію оборони навколо Токмака - розвідка Британії

Упродовж останніх днів російські війська, ймовірно, посилили оборону навколо тимчасово окупованого міста Токмак Запорізької області, яке знаходиться приблизно на 16 кілометрів позаду поточної лінії фронту.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Росія, ймовірно, розгортає додаткові блокпости, протитанкову оборону типу «їжак» і копає нові траншеї у районі, який утримує її 58-а загальновійськова армія. Токмак готується стати опорою другої магістральної лінії оборони Росії», – вважають у Міноборони Британії.

Аналітики зазначили, що покращення оборони міста з боку російської армії, ймовірно, свідчить про зростання занепокоєності РФ щодо тактичного прориву України на першу головну лінію оборони окупантів на півночі Запорізької області.

Читайте також: Росія хоче нескінченного «окопного» протистояння, як у Першу світову

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що Росія може готуватися знову завдавати взимку ударів по об’єктах інфраструктури України.