Блінкен засудив атаки Росії на дунайські порти України

Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив російські удари по українських портах на Дунаї.

Про це він написав у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Росія продовжує атаки на життєво важливі для України дунайські порти, систематично знищуючи цивільну інфраструктуру, щоб не дати нагодувати світ українським зерном. Це російська методичка: заблокувати український експорт, перетворити продовольство на зброю і примусити голодних людей платити за наслідки цього», - наголосив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр закордонних справ Румунії Люмініта Одобеску та державний секретар США Ентоні Блінкен поговорили про прогрес розслідування щодо вивлених поблизу із українським кордоном уламків дрона.

У середу в Румунії повідомили, що виявили на своїй території, неподалік села Чаталча, уламки ймовірно дрона. Експерти з'ясовують їхнє походження.

Раніше українська влада заявила, що має докази того, що в ніч проти 4 вересня російський дрон впав і вибухнув на території Румунії. Міністерство оборони Румунії та румунський президент це заперечували.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази.

Читайте також: Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Після цього президент Румунії Клаус Йоганніс зажадав провести ретельне розслідування та встановити, якій країні належать знайдені поблизу кордону з Україною уламки, які можуть бути рештками дрона.